کتاب لایف Life 3 0 Being Human in the Age of Artificial Intelligence

از {{model.count}}
تعداد
نوع
ویژگی‌های محصول
  • عنوان کتاب به فارسی: لایف 0 3
  • نویسنده: Max Tegmark
  • ناشر: پنگوئن
  • سال چاپ: 1399
فروشنده فروشنده: Cofezaban
آماده ارسال ناموجود
90,000 تومان
  • {{value}}
کمی صبر کنید...

خرید کتاب لایف Life 3 0 Being Human in the Age of Artificial Intelligence اثر Max Tegmark انتشارات پنگوئن از فروشگاه کافه زبان


Life 3.0

توضیحات کتاب زندگی ۳.۰: انسان بودن در عصر هوش مصنوعی:
اگر سناریویی دربارۀ جهان در سال ۲۰۵۰ بشنوید که شبیه به داستان‌های  علمی‌تخیلی است، احتمالاً اشتباه است؛ اما اگر سناریویی دربارۀ جهان در سال  ۲۰۵۰ بشنوید که شبیه به داستان‌های علمی‌تخیلی نیست، قطعاً اشتباه است.  هوش مصنوعی احتمالاً مهم‌ترین عامل تغییر در قرن ۲۱ خواهد بود و  زندگی‌هایمان را ‌طوری دگرگون خواهد کرد که اکثر مردم به‌سختی قادر به  تصورش هستند. اما واقعیت این است که اکثر ما همچنان درک بسیار مبهمی از هوش  مصنوعی داریم. یوول هراری از میزان آمادگی ما برای رویارویی با آینده  می‌گوید.

یوول نوآ هراری، گاردین — هوش مصنوعی  احتمالاً مهم‌ترین عامل تغییر در قرن ۲۱ خواهد بود. اقتصاد، فرهنگ، سیاست و  حتی بدن‌ها و ذهن‌هایمان را نیز به‌طرقی دگرگون خواهد کرد که اکثر مردم  به‌سختی قادر به تصورش هستند. اگر سناریویی دربارۀ جهان در سال ۲۰۵۰ بشنوید  که شبیه به داستان‌های علمی‌تخیلی است، احتمالاً اشتباه است؛ اما اگر  سناریویی دربارۀ جهان در سال ۲۰۵۰ بشنوید که شبیه به داستان‌های علمی‌تخیلی  نیست، قطعاً اشتباه است.

فناوری هرگز جبرگرا نیست: می‌تواند برای  خلق انواع گوناگونی از جوامع به کار رود. در قرن ۲۰، از راه‌آهن،  الکتریسیته و رادیو برای شکل دادن به دیکتاتوری‌های نازی و کمونیستی، و  همچنین برای ترویج دموکراسی‌های لیبرال و بازارهای آزاد استفاده شد. در قرن  ۲۱، هوش مصنوعی طیف حتی گسترده‌تری از امکانات را کلید خواهد زد. تصمیم به  تحقق هرکدام از این‌ها، به‌احتمال زیاد مهم‌ترین انتخاب بشر در دهه‌های  پیش‌روست.

Life 3.0

هوش مصنوعی در رابطه با سیاست
این انتخاب مسئلۀ مهندسی یا علم نیست. مسئلۀ سیاست است. بنابراین چیزی نیست  که بتوانیم آن را به سیلیکون‌ولی وا نهیم، بلکه باید در میان مهم‌ترین  موضوعات برنامۀ سیاسی‌مان باشد. متأسفانه تاکنون هوش مصنوعی به‌ندرت روی  رادار سیاسی‌مان ثبت شده است. در هیچ‌یک از کارزارهای انتخاباتی موضوع اصلی  نبوده و اکثر احزاب، سیاستمدارها و رأی‌دهنده‌ها، انگار هیچ نظری دربارۀ  آن ندارند. دلیل اصلی آن این است که اکثر مردم درک بسیار مبهم و محدودی از  یادگیری ماشین، شبکه‌های عصبی [مصنوعی] و هوش مصنوعی دارند. (اکثر ایده‌های  پذیرفته توسط عموم دربارۀ هوش مصنوعی از فیلم‌های علمی‌تخیلی ازقبیل  ترمیناتور و ماتریکس می‌آیند.) بدون فهم بهتری از این رشته، نمی‌توانیم به  دوراهی‌هایی که سر راهمان قرار گرفته‌اند اشراف داشته باشیم: زمانی‌که علمْ  سیاسی می‌شود، نادانی علمی منجر به فاجعۀ سیاسی می‌گردد.

Life 3.0

ویژ گی کتاب مکس تگمارک، زندگی ۳.۰
کتاب مکس تگمارک، زندگی ۳.۰، سعی در جبران مافات دارد. این کتاب که  فهم‌پذیر و جذاب نوشته شده و هدفش عموم کتاب‌خوان‌هاست، نقشه‌ای سیاسی و  فلسفی از وعده‌ها و مخاطرات انقلاب هوش مصنوعی ارائه می‌کند. تگمارک به‌جای  تمرکز روی یک برنامه یا پیش‌بینی خاص، در پی پرداختن به بیشترین زمینه‌های  ممکن است و تنوع گسترده‌ای از سناریوهای مرتبط با تأثیر هوش مصنوعی بر  بازار کار، جنگ و نظام‌های سیاسی را مرور می‌کند.

زندگی ۳.۰ در توضیح اصطلاحات اصلی و  مباحث کلیدی، و زایل کردن اسطوره‌های رایج خوب عمل می‌کند. مثلاً درحالی‌که  داستان‌های علمی‌تخیلی باعث شده‌اند افراد بسیاری نگران ربات‌های شرور  باشند، تگمارک به‌درستی تأکید می‌کند که مشکل واقعی، پیامدهای  پیش‌بینی‌نشدۀ توسعۀ هوش مصنوعیِ بسیار تواناست. لازم نیست هوش مصنوعی شرور  باشد و نیازی هم نیست که برای آسیب رساندن، در کالبد یک روبات قرار گرفته  باشد. به‌قول تگمارک «خطر واقعیِ هوش عمومی مصنوعی، نه بدجنسی بلکه توانایی  است. یک هوش مصنوعی ابرهوشمند در نائل آمدن به اهدافش بسیار خوب خواهد بود  و چنانچه آن اهداف با اهداف ما مطابق نباشند، به دردسر افتاده‌ایم.»

Life 3.0

اهمیت هوش مصنوعی
دررابطه‌با دل‌مشغولی با روبات‌ها، باید به خودمان یادآوری کنیم که یک  سیستم نظارتی (سیستمی که دائماً مردم را ردیابی کرده و از الگوریتم‌های  کلان‌داده برای تحلیل رفتار و شخصیت آن‌ها استفاده می‌کند) می‌تواند حریم  خصوصی، فردیت و نهادهای دموکراتیک ما را نابود کند و نیازی هم به ماشین‌های  قاتلی به سبک ترمیناتور نیست.

طبیعی است که آنچه تگمارک ترسیم می‌کند  کامل نیست، و به‌خصوص توجه کافی به تلاقی هوش مصنوعی با زیست‌فناوری ندارد.  قرن ۲۱ را نه فناوری اطلاعات تنها، بلکه ادغام فناوری اطلاعات با  زیست‌فناوری شکل خواهد داد. هوش مصنوعی دقیقاً به‌این‌دلیل اهمیت حیاتی  خواهد داشت که به ما قدرت محاسباتی لازم برای هک کردن ارگانیسم انسانی را  خواهد بخشید. مدت‌ها پیش از پیدایش رایانه‌های ابرهوشمند، جامعه‌مان توسط  هوش مصنوعیِ به‌نسبت زمخت و کم‌هوشی به‌کلی دگرگون خواهد شد که آن‌قدر خوب  هست که انسان‌ها را هک، احساساتشان را پیش‌بینی، انتخاب‌هایشان را نیابت و  امیالشان را دستکاری کند.

عنوان کتاب به فارسی
لایف 0 3
نویسنده
Max Tegmark
ناشر
پنگوئن
سال چاپ
1399
تعداد صفحات
۳۳۵
زبان کتاب
انگلیسی
مناسب برای
تمامی سنین

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...